20.3.18

La maldición de la bestia (1975)



Tak se nám Waldemar Daninsky tentokrát jako slovutný dobrodruh vydal po stopách Yettiho. Žánrový mišmaš může začít. Jedná se v podstatě o brakový dobrodružný film alá Chrám zkázy s našroubovanými scénami s legendárním Naschyho vlkodlakem. Expedice vyráží do Himalájí kde nebezpečí a céčkovost číhá v každém záběru. Tento díl vyniká především košatým scénářem, který se s logikou zrovna nemaže. Waldemar se oddělí od expedice a v horách se ztratí.  Hrdina se dehydrovaný a vyčerpaný dopotácí do svatyně, kterou ochraňují dvě kněžky uctívající démony. Samy jsou to démonky navíc Waldu sexuálně zotročí a tu a tam si rády pošmáknou na lidském masíčku a o půlnoci se změní ještě ve vlkodlaky (?!) Samozřejmě je náš hrdina pokousán a dobrodružství se může rozjet na plné obrátky. Nechci tady rozepisovat, co vše se ve filmu stane ale jedno je jisté, jedná se o nehoráznou prdel. Přes mongolské bandity po Yettiho na nás tvůrci valí lepší scénu za druhou. Paul Naschy prostě baví. Nic nedává smysl a jedna absurdita střídá druhou. Nejvíce mně bavila část s kněžkami, konfrontace s bandity a jejich Chánem. Také ta mystika Himalájí a Nepálu má něco do sebe i když to vše působí levně.  Děvčat je tu dost, jsou povětšinou sexy a tu a tam spatříme i ňadro. Jako zápory bych uvedl slabé finále a odklon od horrorové atmosféry. To však vynahradí faktor zábavnosti. Na oddech a zasmání ideální kousek. 
5,5/10 

4 komentáře:

Oik řekl(a)...

"Indiana Jones", kterého zotročí dvě kněžky, během filmu se změní ve vlkodlaka a "tu a tam se objeví ňadro"? To zní zajímavě. :D Je to série? Navazují vůbec jednotlivé díly na sebe? :D

Erl řekl(a)...

Díly na sebe nenavazují. Viděl jsem asi 9 dílů a je to dobrá zábava. Existuje jich asi dvanáct, ale ty poslední vypadají fakt příšerně :-D. Zlatá éra jsou prostě sedmdesátky a začátek osmdesátek. Naschy je po právu ikona španělského horroru. Je to charismatický sympaťák a většina jeho filmů má své specifické kouzlo. Mohly by tě zaujmout i jeho giallo Los Ojos azules de la muñeca rota (1973)nebo eurocrime Muerte de un quinqui (1975).Hombre lobo por siempre! :-)

Oik řekl(a)...

Už jsem se po tom poohlídnul a zjistil jsem, že do toho patří i film, který už jsem jednou sháněl, s českým názvem Hrůzné zrůdy. Hraje v tom Ribanna, vystupuje v tom kromě Naschyho vlkodlaka i Drákula, Frankenstein a Mumie, to by mohla bejt zábava :D Nějaké giallo s ním snad na disku mám, ale jestli to je tohle, netuším. (Angl. název Blue Eyes of the Broken Doll, to bude ono. Španělsky neumím, ale Ojos jsou oči, azules bude modrá a muñeca by mohla bejt ta panenka :D)

Erl řekl(a)...

jo to je ono :-)